ponad-pivtori-tisyachi-u-stolichniy-prokuraturi-povidomili-skilki-rozsliduyut-kriminalnikh-provadzhen-povyazanikh-z-viynoyu

Понад півтори тисячі: у столичній прокуратурі повідомили скільки розслідують кримінальних проваджень пов’язаних з війною

 • 451350 переглядiв

КИЇВ. 21 лютого. УНН. З початку повномасштабного вторгнення правоохоронні органи столиці здійснюють досудове розслідування у 1539 кримінальних провадженнях про злочини, пов’язані зі збройною агресією рф. Про це повідомив керівник Київської міської прокуратури Олег Кіпер під час річної підсумкової наради, передає УНН.

Деталі

Особливу увагу на нараді було приділено стану розслідування воєнних злочинів країни-агресора.

Як повідомили у пресслужбі столичної прокуратури, за результатами розслідування 116 особам повідомлено про підозру.

Обвинувальні акти відносно 65 осіб вже скеровано до суду. Зокрема: за фактами колабораційної діяльності (27); виправдовування та заперечення збройної агресії РФ (14); державної зради (10); пособництва державі-агресору (3); насильницької зміни чи повалення конституційного ладу (3); посягання на територіальну цілісність України (2).

Серед притягнутих до відповідальності - семеро військовослужбовців РФ, яким інкриміновано вчинення воєнних злочинів відносно цивільних громадян у березні 2022 року на території Київської області. Двоє російських військових підозрюються у вбивстві мирного мешканця, ще п’ятеро – у розстрілі 10 цивільних автомобілів на виїзді з смт Гостомель, де загинуло п’ятеро людей та шестеро отримали поранення.

У провадженнях, пов’язаних з ракетними обстрілами міста Києва, у яких органи столичної прокуратури здійснюють процесуальне керівництво, розслідується загибель 72 мирних громадян.

У тому числі, безпосередньо на території Києва внаслідок обстрілів загинуло шестеро дітей, одинадцять отримали поранення.
«Це найтрагічніші наслідки цієї війни, які на ряду з іншими проявами російської агресії є свідченнями грубого порушення міжнародного гуманітарного права», наголосив прокурор.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі