ponad-chotyry-tysiachi-rosiiskykh-viiskovosluzhbovtsiv-vtekly-zi-sluzhby-pislia-pochatku-mobilizatsii-roszmi

Понад чотири тисячі російських військовослужбовців втекли зі служби після початку мобілізації - росЗМІ

 • 42889 переглядiв

Понад чотири тисячі військовослужбовців втекли з військових частин після початку мобілізації. Про це пишуть росЗМІ, передає УНН.

Деталі

За даними журналістів видання "Медіазона", які вивчили інформацію із сайтів військових судів, після початку мобілізації туди надійшло 4 121 кримінальна справа про самовільне залишення частини російськими військовими. Зокрема, по 3 470 справах уже винесені рішення.

Згідно з аналізом відкритих судових даних, рішення у таких справах виносять по 100 штук на тиждень.

Більшість справ про самовільне залишення частини закінчуються умовним терміном, причому для контрактників частка таких рішень становить 63%, а для мобілізованих вона трохи нижча - 56%. Як зазначають російські журналісти, умовний вирок дозволяє повернути військовослужбовця знову на фронт.

Додатково

Крім 4,1 тисячі кримінальних справ про самовільне залишення частини, до листопада в суди надійшло ще й 317 справ про невиконання наказу (332 КК). Покарання за такою статтею, як правило, значно м'якше, ніж за СВЧ.

За важчою статтею про дезертирство (338 КК) до суду надійшло 96 справ, порушених після початку мобілізації.

Мобілізація в росії почалася 21 вересня 2022 року і, згідно із заявами російської влади, закінчилася на початку листопада. Але путін не підписував указу про її завершення.

Тетяна Салганік

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    USAID допоможе із будівництвом євроколії між Польщею та Україною

     • 51292 переглядiв

    Кримський міст приречений - голова СБУ

     • 37686 переглядiв