ukenru
ponad-80-osib-vnesli-do-reyestru-pro-porushennya-prav-lyudini-u-krimu

Понад 80 осіб внесли до реєстру про порушення прав людини у Криму

 • 10150 переглядiв

КИЇВ. 10 грудня. УНН. До реєстру даних громадян, чиї права обмежуються у зв’язку з їхніми політичними переконаннями, етнічним та релігійним походженням у Криму, за попередніми підрахунками, внесено 88 осіб. Про це повідомив прокурор Автономної Республіки Крим Гюндуз Мамедов, передає УНН з посиланням на прес-службу ГПУ.

"Гюндуз Мамедов доповів, що було створено реєстр даних громадян, чиї права обмежуються у зв’язку з їхніми політичними переконаннями, етнічним та релігійним походженням. За попередніми підрахунками, наразі зазначений реєстр складається з 88 осіб, за кожним випадком прокуратурою АР Крим зареєстровано кримінальне провадження та ведеться розслідування", - йдеться у повідомленні.

“Сподіваюсь, що вже на початку наступного року щодо посадових осіб за неправосудні рішення, за переслідування наших громадян ми направимо справи до суду”, - зазначив Г.Мамедов.

Генпрокурор Юрій Луценко доручив Г.Мамедову створити на офіційному сайті прокуратури АР Крим відкритий реєстр справ щодо порушення прав людини і надати людям можливість надсилати відому їм інформацію про такі порушення.

Нагадаємо, Генпрокурор і М.Джемілєв обговорили ситуацію з правами людини в Криму.

Українські Національні Новини

Суспільство