ukenru
ponad-70-ukrayintsiv-vidchuvayut-stres-abo-znervovanist-doslidzhennya

Понад 70% українців відчувають стрес або знервованість - дослідження

 • 444725 переглядiв

КИЇВ. 27 жовтня. УНН. Компанія Gradus провела дослідження психологічного стану українців під час війни, а також готовності людей звертатися по допомогу до фахівців, яке виявило, що понад 70% українців відчувають стрес або знервованість. Про дослідження в Медіацентрі Україна розповіла керівниця напрямів безбар’єрність та психічне здоров’я Офісу першої леді України Анна Лущай, пише УНН.

Деталі

З її слів, результати будуть використані при роботі над Національною програмою психічного здоров'я та психосоціальної підтримки, створення якої ініціювала перша леді Олена Зеленська.

«Одним із основних викликів і завдань Національної програми психічного здоров'я та психосоціальної підтримки – це поширення знань про те, де і як отримати психологічну підтримку та допомогу. Результати досліджень – це орієнтир для держави та партнерів, діяти так, щоб система психологічної підтримки була дійсно безбар'єрною», - сказала Лущай.

За результатами дослідження, понад 70% українців з початку війни відчувають стрес та сильну знервованість. Половина опитаних відчувають тривожність і напругу. Найчастіші причини: страх за безпеку близьких і свою власну, розлука з рідними, втрата роботи.

Експерти відзначають, що попри те, що настрої у населення досить напружені та втомлені, однак, переважна більшість українців відчувають надію на краще.

Доповнення

Війна "в прямому ефірі" матиме критичні наслідки для психологічного здоров’я українців, зазначають у МОЗ.

Українські Національні Новини

Здоров'я