ponad-30-tysiach-roshvardiitsiv-dyslokovani-v-ukraini-brytanska-rozvidka

Понад 30 тисяч росгвардійців перебувають в Україні - британська розвідка

 • 16839 переглядiв

В Україні дислоковано понад 30 тисяч військовослужбовців росгвардії. Більшість проводить операції з охорони тилу, лише кілька підрозділів беруть участь у бойових діях на передовій.

В Україні залучені понад 30 тисяч військовослужбовців росгвардії . Більша частина особового складу проводить операції з охорони тилу, і лише кілька підрозділів росгвардії беруть участь у бойових діях на передовій, ідеться у новому звіті міністерства оборони Великої Британії на основі розвідданих, пише УНН.

Деталі

З великою часткою ймовірності можна припустити, що наразі в Україні дислоковано понад 30 тисяч військовослужбовців росгвардії (національної гвардії рф). Велика частина особового складу росгвардії майже напевно проводить операції з охорони тилу, і лише кілька підрозділів беруть участь у бойових діях на передовій

- йдеться у звіті британської розвідки.

Як вказали у МО Британії, головний бойовий підрозділ росгвардії, 116-та бригада спеціального призначення, з великою часткою ймовірності складається з 3 полків, що мають на озброєнні танки, бойові машини піхоти і артилерії.

У британській розвідці вважають, що з початку 2024 року росгвардія майже напевно намагалася збільшити свої фронтові сили за рахунок поглинання російських іррегулярних формувань. У травні 2024 року росгвардія успішно інтегрувала до своїх лав батальйон "Восток" так званої "днр". Цілком імовірно, що очікувана угода про перехід військ Вагнера на службу в I Добровольчий корпус росгвардії зірвалася в березні 2024 року.

Британська розвідка: напередодні нової хвилі мобілізації росія готується закрити кордон для призовників 16.07.24, 14:05

Тетяна Краєвська

Війна

    Популярні

    Новини по темі