ukenru
ponad-30-lyudey-zaginuli-i-postrazhdali-pid-chas-napadu-na-gotel-v-kabuli

Понад 30 людей загинули і постраждали під час нападу на готель в Кабулі

 • 11822 переглядiв

КИЇВ. 21 січня. УНН. У столиці Афганістану через напад бойовиків на готель Intercontinental загинули і постраждали 35 людей, повідомляє місцевий телеканал 1TV з посиланням на джерело в силах безпеки, передає УНН.

Точна кількість жертв і поранених поки не відомо. Повідомляється, що один з нападників був ліквідований. Другий поверх готелю охоплений полум'ям.

Прес-секретар МВС Афганістану Наджиб Даніш, якого цитує агентство Reuters, заявив, що серед нападників можуть бути шахіди з вибухівкою, але це твердження неможливо негайно перевірити. Наразі відомо, що терористи взяли кількох людей у заручники. Неназваний представник афганської розвідки, якого цитує агентство AFP, заявив, що в будівлі готелю були чотири нападники, які "стріляли у гостей". МВС країни підтвердило факт нападу. Поліція оточила територію навколо будівлі, співробітники органів безпеки вступили у перестрілку з бойовиками

Як повідомив телеканалу Tolo представник афганського МВС, як мінімум ще троє бойовиків залишаються в будівлі готелю. Службам безпеки вдалося вивести звідти кількох гостей і співробітників готелю, зараз вони знаходяться в безпечному місці. Місцеві жителі повідомили, що чули кілька вибухів.

Нагадаємо, президент Афганістану Ашраф Гані заявив, що на території його країни орудує 21 міжнародне терористичне угрупування.

Українські Національні Новини

Новини Світу