ukenru
ponad-21-tis-ukrayintsiv-poyikhali-v-yevropu-za-bezvizom-26-m-vidmovili

Понад 21 тис. українців поїхали в Європу за "безвізом", 26-м відмовили

 • 9046 переглядiв

КИЇВ. 19 червня. УНН. Вже понад 21 тисяча українців без віз прослідували в країни Європи. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу ДПСУ.

"Від початку запровадження безвізу станом на ранок 19 червня кордон з країнами ЄС перетнуло більше півмільйона громадян України. Під час подорожі понад 100 тисяч українців використовували біометричні паспорти, з яких 21,2 тисяча наших співвітчизників скористалися саме перевагами безвізового режиму і перетинали кордон, маючи тільки біометричний паспорт", - йдеться у повідомленні.

Прямуючи в країни Європи в рамках безвізових подорожей, за даними прикордонників, 6745 громадян, а це 32%, користалися авіаційним транспортом. "Інші прямували залізницею чи перетинали кордон в автомобільних пунктах пропуску, більшість з яких на кордоні з Польщею (8725 громадян України) та Угорщиною (2840 громадян України), додали у відомстві.

У ДПСУ відзначили, що протягом вихідних зафіксовано значне збільшення громадян, які в рамках безвізу прямували в європейські країни.

"З початку впровадження безвізових подорожей у перетині кордону відмовлено 26 громадянам України", - сказано у повідомленні.

Нагадаємо, безвіз з ЄС для українців запрацював з 11 червня.

Українські Національні Новини

Суспільство