ukenru
ponad-120-til-z-masovogo-pokhovannya-pid-izyumom-dosi-neidentifikovano-politsiya

Понад 120 тіл з масового поховання під Ізюмом досі не ідентифіковано - поліція

 • 1073863 переглядiв

КИЇВ. 1 березня. УНН. У Харківській області залишаються неідентифікованими 122 тіла, які були знайдені під Ізюмом на місці масового поховання загиблих внаслідок російскої агресії. Наразі слідчі провели відповідні ДНК-експертизи та очікують звернення родичів жертв, щоб ідентифікувати загиблих цивільних. Про це розповів начальник СУ ГУ НП у Харківській області Сергій Болвінов в етері Kharkiv Media Hub, передає УНН.

Цитата

"У справі про ізюмське місце масового поховання: людей там ховали неналежним чином, і стан тіл загиблих дуже поганий. Ми проводимо усі необхідні експертизи, в усіх випадках призначаємо ДНК-експертизи... Наразі у нас  залишається 122 невпізнані жертви, які загинули в результаті російської агресії і були поховані на ізюмському масовому кладовищі. Ми проводимо роботу з ідентифікації", - сказав він.

Деталі

За його словами, після того, як до поліції звернеться родич загиблого, слідчі проведуть ДНК-експертизу на встановлення спорідненості. Потім правоохоронці видадуть тіло загиблого та продовжать розслідування справи.

Поліцейський повідомив, що на території Харківської області було ексгумовано понад 740 тіл вбитих цивільних, встановлено 27 місць, де незаконно утримували мирних жителів.

Окрім цього, Болвінов розповів, що за рік повномасштабного вторгнення поліція Харківської області зафіксувала майже 10 000 кримінальних проваджень щодо фактів обстрілів цивільних об'єктів, наявності катівень, де людей незаконно утримували, та провела роботу щодо ексгумації тіл загиблих. На сьогодні правоохоронці зафіксували 1780 вбитих цивільних, ще 74 - загиблі діти. 

Нагадаємо

З масового поховання під Ізюмом на Харківщині ексгумовано 436 тіл. Більшість з них мають ознаки насильницької смерті, а 30 - сліди катувань.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП