ukenru
ponad-12-tis-kontrafaktnikh-pachok-tsigarok-ta-700-l-falsifikovanogo-alkogolyu-viluchili-na-mikolayivschini

Партію контрафактного алкоголю та сигарет вилучили на Миколаївщині

 • 6942 переглядiв

МИКОЛАЇВ-КИЇВ. 28 лютого. УНН. У рамках операції “Акциз 2017” податковою міліцією Головного управління ДФС у Миколаївській області припинена незаконна діяльність мешканця м.Миколаєва, який налагодив канал постачання та реалізації тютюнових виробів з підробними марками акцизного податку. Про це УНН повідомили у прес-службі відомства.

Під час обшуку його приватного домоволодіння виявлено та вилучено понад 12 тис. пачок цигарок з підробленими марками акцизного податку на загальну суму 213 тис. грн.

Крім того, зазначений громадянин у власному гаражному приміщенні займався виготовленням фальсифікованої алкогольної продукції шляхом розведення спирту водою та фарбуванням отриманої спиртовмісної рідини харчовими барвниками. У ході обшуку виявлено та вилучено 668 л недоброякісного алкоголю на суму понад 66 тис. грн.

Всього за результатами проведених заходів з незаконного обігу вилучено підакцизних товарів на загальну суму майже 280 тис. грн. Відібрано зразки вилученої спиртовмісної рідини та тютюнових виробів, з метою їх дослідження щодо відповідності вимогам ДСТУ.

За цим фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення, що кваліфікується за ч.2 ст.199 Кримінального кодексу України (виготовлення, зберігання, придбання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту незаконно виготовлених, одержаних чи підроблених марок акцизного податку, голографічних захисних елементів, підроблених грошей, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї), яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років, з конфіскацією майна.

Тривають подальші слідчі дії.

Нагадаємо, 25 лютого прокуратурою Київської області спільно із СБУ викрито осіб, які через державний кордон України перемістили марки акцизного збору тютюнових виробів на загальну суму близько 50 млн грн.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП