ukenru
ponad-10-krayin-povidomili-pro-vipadki-zarazhennya-delta-shtamom-koronavirusu

Понад 10 країн повідомили про випадки зараження “дельта”-штамом коронавірусу

 • 28957 переглядiв

КИЇВ. 23 червня. УНН. Випадки варіанту коронавірусу Delta були виявлені в багатьох країнах, включаючи Великобританію, Індію, Китай, США, Канаду, Португалію, Польщу, Швейцарію, Росію, Туреччину, Японію та Непал. Про це пише УНН з посиланням на The Guardian. 

Деталі

Варіант Delta Plus - це просто варіант Delta з додатковою мутацією під назвою K417N. Існує щонайменше дві окремі групи варіанту, і вони відомі як Delta-AY.1 та Delta AY.2. Дельта AY.1 видається найбільш поширеною.

Public Health England розглядає всі три варіанти, тобто оригінальний варіант Delta, вперше помічений в Індії, а також Delta-AY.1 та Delta-AY.2 як варіанти, що викликають занепокоєння, тобто вони можуть становити більший ризик, ніж оригінальний вірус , наприклад шляхом легшого розповсюдження або часткової стійкості до вакцин або імунітету від попередньої інфекції.

Нагадаємо

Вакцина AstraZeneca ефективна проти варіантів Delta і Kappa, які вперше були виявлені в Індії, на понад 90%. “Дельта-варіант” COVID-19 стає домінуючим штамом коронавірусу.

Українські Національні Новини

Новини Світу