pomylkove-vbyvstvo-trokh-izrailskykh-zaruchnykiv-tsakhal-zvituvav-pro-novi-detali-trahedii

Помилкове вбивство трьох ізраїльських заручників: ЦАХАЛ звітував про нові деталі трагедії

 • 42614 переглядiв

Попереднє розслідуванням інциденту, під час якого троє ізраїльських заручників, яким вдалося втекти з полону ХАМАС у Газі, були помилково ідентифіковані як вороги та застрелені солдатами ЦАХАЛ, підтверджує війська не дотримувались армійських правил бойових дій, оскільки заручники тримали білий прапор. Про це повідомляє УНН із посиланням на Haaretz.

Деталі

Ізраїльська армія опублікувала нові подробиці випадкового вбивства трьох заручників під час бойової операції ЦАХАЛ в секторі Газа. Згідно з повідомленням, заручники розмахували палицею, обмотаною білою тканиною, що зазвичай вважається символом того, що його власник хоче здатися.

Представник ЦАХАЛу повідомив, що заручники були вбиті в зоні інтенсивних боїв, де бойовики ХАМАС діють у цивільному одязі та використовують тактику обману.

Згідно з висновком розслідування, солдат бачив заручників, які виходили за десятки метрів від ізраїльських сил у районі Шеджайя.

"Вони всі без сорочок і мають палицю з білою тканиною. Солдат відчуває загрозу і відкриває вогонь. Він заявляє, що вони терористи, вони [сили] відкривають вогонь, двоє вбиті відразу

- військові заявив чиновник.

Третій заручник був поранений і відступив у сусідню будівлю, де закликав на допомогу на івриті, сказав чиновник.

Одразу командир батальйону віддає наказ про припинення вогню, але знову лунає чергова черга в бік третього і він також гине. .. Я повинен сказати досить чітко: це суперечить нашим правилам ведення бойових дій

- заявив речник ЦАХАЛ.

Доповнення

Троє вбитих заручників були викрадені ХАМАСом під час нападу 7 жовтня, який спровокував подальшу війну між Ізраїлем та ХАМАС. За даними ізраїльської влади, понад 100 заручників все ще залишаються в полоні.

Форум сімей заручників і зниклих безвісти, який представляє інтереси сімей заручників, висловив співчуття та вшанував пам'ять загиблих.

Нагадаємо

У п’ятницю вранці, 15 грудня, під час боїв на півночі Гази ізраїльські війська помилково відкрили вогонь по трьох ізраїльських заручників та вбили їх.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помер емір Кувейту шейх Наваф аль-Ахмад

Ігор Тележніков

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У Києві демонтували радянський памʼятник "Таращанець"

     • 58093 переглядiв

    Помер емір Кувейту шейх Наваф аль-Ахмад

     • 38903 переглядiв