ukenru
pomilka-u-dati-zasnuvannya-kiyeva-u-mon-kazhut-scho-pidruchnik-uzhe-pyat-rokiv-ne-vikoristovuyut

Помилка у даті заснування Києва: у МОН кажуть, що підручник уже п'ять років не використовують

 • 28662 переглядiв

КИЇВ. 23 вересня. УНН. Підручник для першого класу з української мови, в якому є помилка про дату заснування Києва, вже п’ять років не використовується для навчання учнів. Про це заявили в Міністерстві освіти та науки України, передає УНН з посиланням на повідомлення пресслужби відомства.

“У соціальних мережах та ЗМІ був розповсюджений скріншот сторінки підручника „Українська мова“ (1 клас, авт. Хорошковська О. Н., 2012 року видання), який містив помилку щодо дати заснування столиці України — м. Київ. Міністерство освіти і науки України повідомляє, що зазначений підручник не відповідає типовим освітнім програмам та вимогам Нової української школи і понад 5 років не використовується як базовий підручник в освітньому процесі”, — йдеться в повідомленні пресслужби.

Також у МОН повідомили, що відповідно до нового Державного стандарту початкової освіти, розроблені типові освітні програми для початкової школи та здійснюється забезпечення підручниками Нової української школи.

Варто зазначити, що раніше у ЗМІ ширилась інформація про те, що в підручнику з української мови для першого класу датою заснування столиці України Київ було сказано 19 століття.

Як повідомляв УНН, в українських школах в умовах карантинних обмежень дозволили оцінювати деякі предмети не за 12-бальною шкалою.

Українські Національні Новини

Суспільство