ukenru
pomer-vidomiy-pismennik-i-publitsist-yarema-goyan

Помер відомий письменник і публіцист Ярема Гоян

 • 12140 переглядiв

КИЇВ. 1 жовтня. УНН. Помер відомий письменник, публіцист, а також директор видавництва "Веселка" Ярема Гоян, передає УНН з посиланням на повідомлення друзів та близьких у соціальних мережах.

На своїй сторінці у Facebook директор видавничого центру "Просвіта" Василь Кличак написав: "Учора (допис був 29 вересня – ред.) пізно ввечері Володимир Василюк повідомив сумну новину – відійшов у засвіти Ярема Гоян".

Зазначимо, що Ярема Гоян народився 11 липня 1940 року у селі Долішнє Залуччя, що біля Снятина. У Снятині у 1956 році закінчив середню школу. Згодом вступив до Львівського державного університету імені Івана Франка на факультет журналістики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помер український режисер-документаліст Олександр Коваль

Ярема Гоян є лауреатом Національної премії України імені Тараса Шевченка, літературних премій імені Олени Пчілки, Марка Черемшини, В.Стефаника. Він написав чимало повістей та оповідань, художніх оповідей, краєзнавчих нарисів. Серед них: "Вогні яворові", "Перстень Верховинця", "Рушники" тощо.

З 1987 року Ярема Гоян прийшов працювати головним редактором дитячого видавництва у Києві "Веселка". Згодом, став його директором і працював донині.

Як повідомляв УНН, у п'ятницю, 28 вересня, помер колишній перший заступник міністра закордонних справ України Микола Макаревич.

Українські Національні Новини

Суспільство