pomer-spivavtor-aktu-proholoshennia-nezalezhnosti-ukrainy-leontii-sanduliak

Помер співавтор Акту проголошення незалежності України Леонтій Сандуляк

 • 29222 переглядiв

Леонтій Сандуляк, видатний український громадський діяч, дипломат, співавтор Акту проголошення незалежності України, пішов з життя 3 грудня. Прощання з ним відбудеться 4 грудня у Великій Стариці Київської області.

У неділю, 3 грудня, помер український громадсько-політичний діяч, науковець, дипломат, професор, співавтор Акта проголошення Незалежності України Леонтій Сандуляк. Про це стало відомо у Facebook, передає УНН.

Прощання з Леонтієм Сандуляком відбудеться завтра, 4 грудня у церкві села Велика Стариця, Бориспільського району, Київської області.

Початок о 12:30.

Зі скорботою в серці повідомляємо, що Леонтій Іванович Сандуляк пішов із земного життя. Ми всі будемо пам’ятати його сильним, відданим своїй справі та Україні. Великим українцем. Він прожив яскраве, насичене життя, викарбував своє ім’я в історії України, науці, серцях своїх рідних, друзів, учнів та колег

йдеться у повідомленні.

Що відомо про Леонтія Сандуляка

Леонід Сандуляк народився 8 березня 1937 у с. Козиряни (нині Кельменецький район, Чернівецька область). Він був вченим у галузі гістології, ендокринології, екології та валеології, доктор медичних наук, професор.

Крім того, він також автор 150 наукових праць, у тому числі п'яти монографій та підручника екології людини. Працював в Інституті післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області.

Водночас Сандуляк відзначився і активною громадською, політичною та дипломатичною діяльністю. Саме він разом з Левком Лук'яненком був співавтором "Акта проголошення Незалежності України". Він також був першим Надзвичайним і Повноважним Послом України в Румунії.

Лілія Подоляк

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі