pomer-kolyshnii-holova-bundestahu-volfhanh-shoible

Помер колишній голова Бундестагу Вольфганг Шойбле

 • 116195 переглядiв

Вольфганг Шойбле, ключова фігура у справі об'єднання Німеччини, помер у віці 81 року.

Колишній очільник Бундестагу Вольфганг Шойбле помер у віці 81 року. Політик відомий тим, що у 1990 році на посаді глави Міністерства внутрішніх справ Німеччини відіграв важливу роль в об'єднанні Західної та Східної Німеччини. Про це повідомив канцлер Німеччини Олаф Шольц, передає УНН

Деталі 

Вольфганг Шойбле формував нашу країну понад півстоліття: як член парламенту, міністр і президент Бундестагу. Разом з ним Німеччина втрачає гострого мислителя, пристрасного політика та неоднозначного демократа. Мої думки сьогодні з його родиною

- написав Шольц на своїй сторінці у соцмережі Х.

Доповнення 

Шойбле вважався одним із найвидатніших політиків ХДС. Він формував федеральну політику протягом десятиліть і найдовше перебував на посаді члена Бундестагу.

Помер емір Кувейту шейх Наваф аль-Ахмад16.12.23, 14:00

Він обіймав державні посади з 1980-х років, включаючи посаду федерального міністра з особливих доручень, керівника Федеральної канцелярії та міністра внутрішніх справ при канцлері Гельмуті Колі.

Він навіть пережив замах на своє життя. Так, у 1990 році психічно хворий чоловік під час передвиборчої кампанії декілька разів вистрілив у Шойбле з пістолета. Попри те, що став прикутим до інвалідного візка, політик відмовився покинути свою кар'єру і ще декілька десятиліть засідав у Бундестазі.

В уряді Ангели Меркель політик обіймав посаду міністра внутрішніх справ з 2005 по 2009 рік, а також міністра фінансів з 2009 по 2017 рік. З 2017 по 2021 рік політик був президентом Бундестагу.  

Нагадаємо

Грузинський кінорежисер Отар Іоселіані помер на 89-му році життя у Франції, залишивши по собі спадщину з понад 20 фільмів, серед яких і відзначений нагородами "Листопад".

Володимир Омельченко

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Помер колишній голова Бундестагу Вольфганг Шойбле

     • 116195 переглядiв

    У Мелітополі пролунав вибух - мер

     • 50533 переглядiв

    На Івано-Франківщині горіли 40 квадратних метрів мазуту

     • 42822 переглядiв

    Від уряду скоро очікують стратегію доходів. Це маяк МВФ

     • 40252 переглядiв