ukenru
polyuvannya-na-dnk-znaydeno-14-zhivikh-naschadkiv-leonardo-da-vinchi

Полювання на ДНК: знайдено 14 живих нащадків Леонардо да Вінчі

 • 20706 переглядiв

КИЇВ. 7 липня. УНН. Пошук ДНК Леонардо да Вінчі зробив стрибок вперед завдяки новому більш повному генеалогічному дереву його сім'ї: в результаті десятиліть документальних досліджень він реконструює 21 покоління від батька до сина, з 1331 року по сьогоднішній день, і ідентифікує цілих 14 нащадків по прямій чоловічій лінії, 13 з яких невідомі. Результат опублікований в журналі "Human Evolution", передає італійське агенство ANSA, інформує УНН.

Цитата

"У 2016 році ми вже ідентифікували 35 живих нащадків Леонардо, але в основному вони були непрямими. Плід паралельної спорідненості навіть по жіночій лінії, як в найбільш відомому випадку з режисером Франко Дзеффіреллі: отже, вони не були людьми, які могли б дати нам корисну інформацію про ДНК Леонардо і, зокрема, про Y-хромосомі, яка передається чоловічій лінії нащадків і залишається майже незмінною протягом 25 поколінь", - йдеться в статті "Human Evolution".

Деталі

Поворотний момент тепер може виходити від нових прямих нащадків чоловічої статі (що походять від його батька і його зведеного брата Доменіко), які в даний час живі: "їм від 1 до 85 років, вони живуть не в Вінчі, а в сусідніх муніципалітетів, і вони займаються звичайними справами, наприклад, клерк, геодезист, ремісник", - пише "Human Evolution".

Їх ДНК буде проаналізована в найближчі місяці, щоб внести свій внесок в дослідження міжнародної цільової групи "Проект ДНК Леонардо да Вінчі".

Довідка

Леонардо да Вінчі - один з найвідоміших живописців, винахідників і філософів епохи Відродження. Він народився в 1452 році в невеликому італійському містечку Вінчі, а більшу частину життя провів у Флоренції, Мілані та інших містах північної Італії, де він написав кілька десятків відомих картин, створив безліч винаходів і провів безліч наукових досліджень, більшість з яких не були опубліковані при його житті.

Незважаючи на популярність да Вінчі, до нашого часу не дожив жоден його достовірний портрет. Леонардо да Вінчі за все своє життя жодного разу не одружився, а також майже не підтримував стосунки з жінками.

Українські Національні Новини

Культура