polyuvali-na-himars-na-mikolayivschini-zatrimali-dvokh-agentiv-rf

"Полювали" на HIMARS: на Миколаївщині затримали двох агентів рф

 • 161284 переглядiв

КИЇВ. 13 вересня. УНН. На Миколаївщині Служба безпеки України затримала двох російських агентів, які мали завдання відстежувати системи HIMARS. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу СБУ.

Цитата

"Один із затриманих збирав і передавав рашистам інформацію про розташування та переміщення підрозділів ЗСУ по регіону. Окремо він "полював" на установки високомобільних артилерійських ракетних систем HIMARS, які є пріоритетною ціллю для ворога", – ідеться у повідомленні.

Деталі

За даними СБУ, агент-"мисливець" передавав окупантам координати об’єктів критичної інфраструктури та корегував удари по Варварівському мосту у Миколаєві.

Інший затриманий – також житель обласного центру. Він "працював" на інформаційному фронті, де відповідав за маскування користувачів і прихильників проросійських Telegram-чатів. Окрім того, зловмисник поширював матеріали, у яких виправдовується або заперечується збройна агресія рф проти України.

Під час обшуків у зловмисників виявили електронні засоби, які вони використовували для організації закритих каналів зв’язку, анонімізації користувачів та передачі розвідданих.

Коригувальнику повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про переміщення зброї та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних сил України). Йому загрожує ув'язнення від восьми до 12 років.

Другому вородому агенту оголосять підозру за ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників). Йому загрожує арешт до шести місяців або позбавлення волі до трьох років.

Нагадаємо

Служба безпеки України затримала пенсіонера, який збирав та передавав російським окупантам інформацію про місця дислокації та переміщення підрозділів Збройних сил України у Миколаєві та області.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    "Полювали" на HIMARS: на Миколаївщині затримали двох агентів рф

     • 161284 переглядiв

    Був домашнім улюбленцем: 77-річного австралійця вбив кенгуру

     • 255625 переглядiв

    Дитяче Євробачення-2022: оголосили склад журі на нацвідбір

     • 317847 переглядiв

    Країни ЄС не вводитимуть ліміт цін на газ – Guardian

     • 278087 переглядiв