poltorak-zustrivsya-z-novim-golovoyu-obsye

Полторак зустрівся з новим головою ОБСЄ

 • 10391 переглядiв

КИЇВ. 15 січня. УНН. Сьогодні в Києві провели зустріч міністр оборони України Степан Полторак з міністром закордонних та європейських справ Словацької Республіки Мірославом Лайчаком, який головуватиме в ОБСЄ в 2019 році. Про це повідомляє УНН з посиланням на Міністерство оборони України.

"Сьогодні, 15 січня, у Києві відбулася зустріч міністра оборони України Степана Полторака з міністром закордонних та європейських справ Словацької Республіки Мірославом Лайчаком, який головуватиме в ОБСЄ в 2019 році", - йдеться у повідомленні.

На початку зустрічі Степан Полторак привітав пана Мірослава Лайчака з прибуттям в Україну у статусі діючого голови ОБСЄ, та з початком головування Словацької Республіки в ОБСЄ в 2019 році та подякував за визначення питання "розв’язання кризи в Україні та довкола неї" одним із ключових завдань для ОБСЄ у 2019 році.

Під час зустрічі обговорили успішне співробітництво між оборонними відомствами України та Словацької Республіки, зокрема в частині щодо налагодження воєнно-політичного діалогу, регіонального співробітництва, участі Словацької Республіки у трастових фондах НАТО на підтримку України з протимінної діяльності, а також медичної реабілітації військовослужбовців Збройних Сил України.

Міністр оборони України ознайомив членів іноземної делегації з поточною ситуацією на сході України, підкресливши, що агресивна політика Російської Федерації є головним викликом європейській безпеці.

"Російське керівництво нехтує нормами міжнародного права, намагається зруйнувати світовий порядок та відновити імперський статус Росії. І ключовим елементом такої політики є встановлення контролю над Україною", - зазначив міністр оборони.

У відомстві додали, що під час зустрічі міністр оборони України поінформував іноземну делегацію про стратегічний огляд безпекового середовища та погляди української сторони на шляхи нейтралізації загроз європейській безпеці.

Нагадаємо, на шляху до вступу в НАТО Україні потрібно завершити реформу Міністерства оборони.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Полторак зустрівся з новим головою ОБСЄ

     • 10391 переглядiв

    У Києві відбудеться панахида за загиблим мером Гданська

     • 12469 переглядiв

    В НАТО закликали Росію звільнити українських моряків

     • 13099 переглядiв

    В ОБСЄ назвали питання України пріоритетом

     • 10770 переглядiв

    В зоні ООС загинув молодший сержант 72-ї бригади

     • 14920 переглядiв