ukenru
poltavtsi-poskarzhilisya-na-vidsutnist-konteyneriv-dlya-zboru-toksichnikh-vidkhodiv

Полтавці поскаржилися на відсутність контейнерів для збору токсичних відходів

 • 8350 переглядiв

КИЇВ. 24 травня. УНН. Полтавці продовжують викидати на смітник ртутні термометри та лампи. Про це на своїй сторінці у Facebook написав обласний координатор всеукраїнської ініціативи "Батарейки здавайтеся" Сергій Антоненко, передає УНН.

"Кожного дня ми є свідками, коли на смітники мешканці Полтави викидають відходи 1 класу небезпеки, а саме ртутні лампи та медичні термометри, електроні відходи, такі як, наприклад, кінескопи з телевізорів та комп'ютерних моніторів. Така ситуація в місті, бо міська влада взагалі не приділяє жодної уваги щодо вирішення питань по сортуванню, збору та повторній переробці або утилізації відходів", - написав він.

У зв'язку із цим активісти міста наполягають на встановленні окремих пунктів збору небезпечних відходів. Проте поки що ініціатива блокується представниками місцевої влади, розповів Антоненко.

"Незрозуміло мені особисто, але відповідні проекти рішень з самого початку саботуються Виконавчим комітетом Полтавської ради для винесення на розгляд сесії, а саме саботуються юридичним відділом та КАТП-1628", - написав він.

Донедавна в Україні були відсутні державні пункти збору небезпечних відходів у населення. Позбутися токсичних відходів людям допомогли волонтери і компанії — утилізатори небезпечних відходів. Зокрема, в Обухові такі контейнери в квітні 2017 року встановила компанія “Тарком Екосервіс” за сприяння місцевої влади. Відтоді жителі міста і лікарні здали понад 4 тисячі ртутьвмісних (люмінесцентних) ламп і 400 кг використаних батарейок.

Українські Національні Новини

Суспільство