polski-straikari-mozhut-zablokuvaty-shche-odyn-punkt-propusku-na-kordoni-z-ukrainoiu-shcho-vidomo

Польські страйкарі можуть заблокувати ще один пункт пропуску на кордоні з Україною: що відомо

 • 20033 переглядiв

Польські страйкарі можуть поширити свою блокаду на пункт пропуску "Нижанковичі" - "Мальховіце" на українському кордоні, в той час як черги з вантажівок збільшилися через страйк, що триває.

На українсько - польскому кордоні страйкарі, які блокують пропуск вантажних машин понад два тижні, можуть перекрити  пункт контролю "Нижанковичі" - "Мальховіце". Про це повідомляє Державна митна служба України, пише УНН

За непідтвердженою інформацією є наміри поширити блокування також на пункт контролю "Нижанковичі" - "Мальховіце". Там електронна черга з вантажних автомобілів на виїзд з України зросла з 1300 до 2000 автомобілів

- йдеться у повідомленні Державної митної служби.

Доповнення

Раніше страйк польських перевізників поширився і на пункт пропуску ''Шегині" - "Медика''. Пропуск автобусів та легковиків здійснюється у звичайному режимі, проте вантажні транспортні засоби не пропускають взагалі.

Перед пунктом пропуску "Медика" - черга з вантажівок налічує близько 1500 авто. У системі "еЧерга" в очікуванні близько 1000 авто.

На пропускному пункті "Рава-Руська" - "Хребенне" черга вантажних автомобілів на польській стороні становить 600 авто. У системі "еЧерга" наразі зареєстровано 1022 вантажівки.

На "Краківець" - "Корчова" черга для в'їзду в Україну вантажівок налічує понад 1700 одиниць.

Також продовжується страйк польських перевізників перед пунктом пропуску "Дорогуск". Наразі відомо, що протестувальники ймовірно отримали погодження на проведення страйку від Департаменту транспорту Міністерства інфраструктури Республіки Польща до 01 лютого 2024 року.   Сьогодні на ранок перед пунктом пропуску накопичилося 800 вантажівок на в'їзд, на виїзд очікує 100 транспортних засобів. У системі "еЧерга" зареєстровано 2239 т/з на виїзд з України.

Нагадаємо 

На польському кордоні помер український водій з харківськими номерами, що стало другою смертю на тлі триваючого страйку польських перевізників.

Тетяна Краєвська

Політика

    Популярні

    ХАМАС прийняв пропозицію США про припинення вогню в Газі

     • 93194 переглядiв

    У Харкові прогримів вибух

     • 100198 переглядiв

    Канада обіцяє понад 52 млн доларів допомоги Україні

     • 88939 переглядiв

    Новини по темі