polski-agrariyi-ne-khochut-konkuruvati-z-ukrayinskimi-na-rinkakh-yes-ekspert-pro-chinniki-blokuvannya-ukrayinskogo-agroeksportu

Польські аграрії не хочуть конкурувати з українськими на ринках ЄС - експерт про чинники блокування українського агроекспорту

 • 942800 переглядiв

КИЇВ. 8 серпня. УНН. Українські аграрії дійсно є конкурентами для польського АПК, тому польські аграрії не хочуть, аби українське зерно конкурувало з їхньою продукцією на ринках євроспільноти. Таку думку в ексклюзивному коментарі УНН озвучив економічний експерт Олександр Охріменко.

Цитата

«Ми дійсно конкуренти Польщі, тому ми і бачимо конфлікт, коли польські аграрії не хочуть, щоб українське зерно конкурувало з їхнім на ринку євроспільноти», - пояснив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Конкурентів ніхто не любить - експерт про український АПК на ринку ЄС

За його словами, Польща сама експортує зерно в Німеччину та інші країни ЄС.

«Тому для нас - більше політична розмова. Для нас важливо, що Німеччина та Нідерланди купують наше зерно. Вони купували раніше його багато й продовжують купувати», - зазначив Олександр Охріменко.

На його думку, наразі Україна на прикладі Польщі знайомиться з тим, із чим зіткнеться після вступу до ЄС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польща бачить Україну конкурентом на ринках ЄС та готується до цього - експерт про блокування українського агроекспорту

«Вступ у євроспільноту не означає, що ми повинні мати якісь пільги. Ні, ми - конкуренти. Перш за все – для Польщі, Угорщини, у деякій мірі Румунії та Болгарії. Тому щодо нас буде дуже конкурентна боротьба, і ми повинні перемогти Польщу, Угорщину, Румунію на ринку зерна в Європі. Це нормальна конкуренція між країнами», - вважає експерт.

На його думку, у разі, якщо Польща не буде купувати українське зерно, це не буде мати значного впливу на ситуацію.

«Звертаю увагу – Польща не купує сировину. А от печиво, яке, наприклад, виробляється в Україні, купує. Так що тут не все так однозначно», - резюмував Олександр Охріменко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польський бізнес зацікавлений в постачанні продовольства з України - експерт ВАР

Нагадаємо

Члени громадської спілки "Всеукраїнський аграрний форум" звернулися з листом до Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля, у якому просять вжити заходів щодо повноцінного відновлення постачання української сільськогосподарської продукції, передусім на ринки ЄС.

Також у листі вказується, що через дисбаланс обсягів експортованих та імпортованих «Шляхами солідарності» товарів Україна почала перетворення на ринок для збуту європейських товарів. Представники українського АПК зазначили, що, за даними в.о. генерального директора Генерального директорату Європейської комісії з мобільності i транспорту Майї Бакран, станом на 2 червня поточного року, у межах ініціативи Україна поставила до ЄС продукції всіх видів на 30 млрд євро.

«За цей же період ЄС поставив в Україну своєї продукції на 51 млрд євро, тобто у 1,7 рази більше, ніж Україна до ЄС. Таким чином, Україна почала перетворюватися із постачальника продукції до ЄС на ринок збуту для відповідної європейської продукції», - зазначили підписанти листа до голови українського уряду.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Арахамія вважає, що нардеп Торохтій має скласти мандат

     • 296042 переглядiв