polska-armiya-otrimuye-ponad-1000-novikh-bmp-borsuk

Польська армія отримає понад 1000 нових БМП Borsuk

 • 1674669 переглядiв

КИЇВ. 1 березня. УНН. Польська армія отримає понад 1000 нових бойових машин піхоти типу Borsuk та сотні машин супроводу, інформує УНН.

Деталі

Міністр оборони Маріуш Блащак підписав угоду про постачання машин на заводі Huta Stalowa Wola, повідомляє інформаційне агентство PAP.

Блащак повідомив телеканалу TVP Info, що це замовлення стало найбільшим проектом, коли-небудь реалізованим польською оборонною промисловістю.

За договором перші чотири Borsuk мають бути поставлені польській армії вже 2023 року. Він сподівається, що інші постачання також буде здійснено швидко, сказав Блащак, не назвавши точної дати.

Нові БМП польського виробництва мають замінити радянські бойові машини піхоти БМП-1, які раніше перебували на озброєнні армії. Однією з їх переваг є те, що вони можуть працювати на воді.

Крім більш ніж 1000 БМП, замовлення включає, за даними PAP та TVP Info, ще близько 400 машин, які виконують, наприклад, розвідувальні, координаційні та різні захисні функції.

Замовлення є частиною масштабного оновлення та модернізації польської армії, яка, за словами Блащака, йде дуже швидкими темпами.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Польська армія отримає понад 1000 нових БМП Borsuk

     • 1674669 переглядiв

    НБУ прогнозує зменшення інфляції до 18,6%

     • 991772 переглядiв

    IBOX BANK запустив оплати з Google Pay для власників карток Mastercard

     • 1813076 переглядiв