polshcha-zaiavyla-pro-likvidatsiiu-derzhavnykh-media

Польща заявила про ліквідацію державних медіа

 • 54520 переглядiв

Міністр культури Польщі заявив про ліквідацію державного телебачення, радіо та агентства новин. Йдеться про польського радіо, телеканал TVP та агенції новин РАР. Свою заяву він розмістив на платформі Х, передає УНН.

Деталі

У зв’язку з рішенням Президента Республіки Польща призупинити фінансування громадських ЗМІ, я вирішив ліквідувати компанії Telewizja Polska S.A. та Polskie Radio S.A. та Polish Press Agency S.A.

написав міністр культури та національної спадщини Бартломей Сенкевич.

Проєвропейська коаліція на чолі з Дональдом Туском прийшла до влади в Польщі у грудні і почала реформу державних ЗМІ, які, на думку критиків, стали пропагандистськими засобами під час восьми років правління партії "Право і справедливість" (PiS).

"Закликаю Дональда Туска поважати польський правопорядок" - президент Польщі прокоментував реформу державних ЗМІ у країні21.12.23, 13:48

Зміни викликали сильну опозицію з боку партії PiS, яка каже, що новий уряд обійшов нормальну парламентську процедуру, впроваджуючи їх.

Рішення в середу відбулося після рішення президента Анджея Дуди, союзника PiS, накласти вето на пропозиції нового уряду щодо витрат на фінансування державних ЗМІ.

У нинішній ситуації такі дії дозволять забезпечити безперервну роботу цих компаній, провести необхідну реструктуризацію та запобігти вивільненню працівників на вищевказаних підприємствах

додав польський міністр.

Нагадаємо

Новий уряд Польщі змінив керівництво найкрупніших державних ЗМІ. Міністр культури Польщі звільнив голів правління, членів рад директорів та наглядових рад державних ЗМІ: Польського радіо, телеканалу TVP та агенції новин РАР.

Лілія Подоляк

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Польща заявила про ліквідацію державних медіа

     • 54520 переглядiв

    1,5% приросту ВВП цьогоріч дала оборонка – Камишін

     • 110984 переглядiв