polshcha-i-ssha-domovylysia-pro-spivpratsiu-u-viiskovii-sferi

Польща і США домовилися про співпрацю у військовій сфері

 • 5785 переглядiв

Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак зустрівся з міністром оборони США Ллойдом Остіном. Посадовці узгодили військову співпрацю між країнами.

Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак провів зустріч з міністром оборони Сполучених Штатів Ллойдом Остіном, темою якої стала безпека на східному фланзі НАТО та військова співпраця між країнами. Про це повідомляє УНН із посиланням на Polskie Radio та Rzeczpospolita.

Польсько-американські відносини є вирішальними для безпеки нашої країни та вирішальними для безпеки всього східного флангу Північноатлантичного альянсу. Можна сказати, що Польща є найважливішим союзником Сполучених Штатів на східному фланзі НАТО, про що свідчить той факт, що в Польщі дислокується близько 10 000 американських солдатів. До 2015 року було кілька або кілька десятків солдатів Сполучених Штатів

- сказав Маріуш Блащак у виступі для ЗМІ.

Блащак також повідомив, що завдяки співпраці уряду із США, наступного року американські Apache будуть включені в озброєння польської армії, а пілоти вже тренуються в США керувати ними. Також за словами міністра, армія також завдячує уряду Матеуша Моравецького з приводу виконання контрактів, завдяки яким пускові установки HIMARS і танки Abrams доступні в Польщі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Cистема, м’яко кажучи, не ідеальна": речник Міноборони про зміну командувача Медичних сил

Довідка

Зустріч міністрів відбулася у Високій Глоговській, поблизу Жешува. Наразі Польща будує корпус за зразком п’ятого корпусу армії США, передовий командний пункт якого розташований у Познані. Раніше міністр Маріуш Блащак і Ллойд Остін зустрілися з американськими солдатами, дислокованими поблизу Ряшева.

Нагадаємо

У понеділок глава Пентагону Ллойд Остін зустрівся з Володимиром Зеленським у Києві та підтвердив "непохитну підтримку України" США.

Також УНН повідомляв, що успіх України у війні проти росії, на думку Ллойда Остіна залежить від того, як вона використовує і синхронізує зброю, що передається західними країнами.

Ігор Тележніков

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Польща і США домовилися про співпрацю у військовій сфері

     • 5785 переглядiв

    Рада вдосконалила здійснення експорту деяких сільгосптоварів

     • 11592 переглядiв