ukenru
polscha-zavershila-budivnitstvo-stini-na-kordoni-z-bilorussyu

Польща завершила будівництво стіни на кордоні з Білоруссю

 • 315093 переглядiв

КИЇВ. 2 жовтня. УНН. Представник польських спецслужб Станіслав Жарін у своєму Twitter повідомив, що Польща завершила будівництво стіни на кордоні з Білоруссю, пише УНН.

Цитата

"Нелегальний в'їзд до Польщі наразі неможливий. Польський кордон сьогодні – найзахищеніший у Європі", – написав Жарин.

Деталі

Минулого року в листопаді Польща заявила, що до кінця першої половини 2022 року хоче значно зміцнити кордон із Білоруссю, побудувавши там п’ятиметровий мур чим і виконала свою обіцянку.

План передбачав будівництво стіни, встановлення камер і датчиків. Рішення парламенту дозволило будувати стіну без публічних тендерів і у разі потреби експропріювати приватну власність в обмін на компенсацію.

Будівництво стіни на кордоні коштувало приблизно 1,6 мільярда злотих (близько 330 мільйонів євро).

Polska skończyła budowę bariery ochronnej na granicy z Białorusią. Nielegalne przedostanie się do Polski jest obecnie niemożliwe. Polska granica jest dziś najlepiej chroniona w Europie. pic.twitter.com/LxC9fwXIuc

— Stanisław Żaryn (@StZaryn) October 1, 2022

Нагадаємо

Будівництво огорожі почалося восени 2021 року через різко виріс поток мігрантів, які намагалися нелегально потрапити до ЄС через Білорусь. Тоді представники Євросоюзу звинуватили Олександра Лукашенка у "контрабанді" мігрантів у відповідь на санкції Брюсселя за жорстоке придушення протестів після президентських виборів у Білорусі 2020 року.

Українські Національні Новини

Новини Світу