ukenru
polscha-zaklikala-yes-pidtrimati-galuz-svinarstva-cherez-achs

Польща закликала ЄС підтримати галузь свинарства через АЧС

 • 6702 переглядiв

КИЇВ. 6 лютого. УНН. Польща закликала Раду міністрів сільського господарства Європейського Союзу вжити заходів для підтримки галузі свинарства. Про це повідомляє Professional pig community, передає УНН.

Дане питання було піднято під час останнього засідання Ради міністрів сільського господарства Європейського Союзу. Польська делегація проінформувала Раду про стан внутрішнього сектора виробництва свинини, зокрема, і про зниження цін на продукти і про труднощі, пов'язані з африканською чумою свиней.

"Польща закликала Комісію (Рада міністрів сільського господарства Європейського Союзу, - ред.) вжити заходів для підтримки галузі, зокрема: допомога для приватного сектора, фінансова підтримка виробників свиней і експортні дотації", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що даний заклик підтримали делегації декількох країн.

Як повідомляв УНН, в США стурбовані поширенням АЧС в Європі.

Також нагадаємо, що в Україні з початку року було зафіксовано вже 27 спалахів АЧС. За оцінками експертів, в цьому році епідемія поширюється в два рази швидше, ніж в минулому.

Нездатність влади ефективно реагувати на поширення хвороби привела до значного подорожчання свинини і сала в країні, констатують фахівці.

Додамо, що за словами нардепа Сергія Тригубенка, подолати АЧС уповноваженим органам заважає відсутність професійних кадрів і неефективне використання бюджетних коштів.

Українські Національні Новини

Новини Світу