polscha-viyavila-gotovnist-vidremontuvati-tanki-leopard-dlya-ukrayini-prote-dlya-tsogo-neobkhidni-zapchastini-z-nimechchini

Польща виявила готовність відремонтувати танки Leopard для України, проте для цього необхідні запчастини з Німеччини

 • 426207 переглядiв

КИЇВ. 18 лютого. УНН. Польща готова відремонтувати танки Leopard для України, але для цього потрібно, щоб Німеччина передала запчастини, передає УНН з посиланням на Міноборони Польщі.

Деталі

Про готовність Польщі полагодити Leopard для України заявило Міністерство оборони країни. При цьому у міністерстві підкреслили, що для ремонту танків їх необхідно, щоб Німеччина передала запчастини.

Польща вже передавала Україні танки Т-72. До цього у Міноборони Польщі заявили, що вони мають кошти на ремонт ще 34 таких танків.

Також в країні є польський механічний завод "Бумар-Лабенди", який має можливість ремонтувати танки Leopard 2А4.

Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що має намір, щоб цей завод відремонтував танки Leopard для України. Але для того, щоб це сталося - необхідна передача запчастин з Німеччини. Наразі Блащак веде переговори щодо цього питання.

Нагадаємо

Нідерланди разом із Німеччиною та Данією збираються передати Україні близько 100 танків Leopard. Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час спільної пресконференції з прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте у Києві.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Міністр закордонних справ зустрівся з генсеком НАТО

     • 448866 переглядiв