polscha-rozgornula-operativnu-grupu-na-kordoni-z-bilorussyu

Польща розгорнула оперативну групу військ на кордоні з Білоруссю

 • 1252327 переглядiв

КИЇВ. 12 серпня. УНН. Польща розгорнула оперативну групу військ на кордоні з Білоруссю для реагування на можливі провокації. Про це повідомив міністр оборони Польщі Маріуш Блащак, передає УНН.

Деталі

12 серпня глава міністерства оборони Польщі перебував на сході своєї країни, де солдати польської армії служать, підтримуючи прикордонну службу в її операціях.

Цитата

"Немає жодних сумнівів у тому, що білоруський режим співпрацює із Кремлем, а напади на польський кордон спрямовані на дестабілізацію нашої країни. Але я переконаний, що ця акція провалиться... У нас є операція GRYF під командуванням прикордонної служби, яка спрямована на закриття і зміцнення кордону. У цій операції візьме участь до 4 тис. солдатів польської армії, але я вирішив створити військову оперативну групу в межах операції під кодовою назвою RENGAW", – розповів він.

Доповнення

Як зазначив глава міністерства оборони Польщі, до солдатів із Підляшшя також приєднаються солдати, які дислокуються в інших частинах Польщі.

Він також звернув увагу на дії кремлівської пропаганди. Як зазначив міністр, зміцненням польського кордону скористається пропагандистський апарат Кремля.

Цитата

"Характер цієї бойової оперативної групи – навчання й оборона. Згадаймо про це, коли чуємо кремлівську пропаганду щодо того, що на кордоні стягують польську армію. Це дійсно так, але польську армію збирають для стримування агресора. Так є і буде попри всі ці дезінформаційні кампанії", – зазначив Блащак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖПольща відповіла лукашенку на слова про "налагодження відносин"

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    В Україні з’явилась марка, присвячена прикордонникам

     • 1002344 переглядiв