polscha-rozglyadaye-u-razi-neobkhidnosti-zakrittya-rukhu-zaliznitseyu-z-bilorussyu

Польща розглядає у разі необхідності закриття руху залізницею з білоруссю

 • 268875 переглядiв

КИЇВ. 10 серпня. УНН. Польща може закрити залізничні вантажоперевезення із білоруссю, що може спровокувати Китай на відповідну реакцію. Про це повідомив в інтерв’ю польському агентству PAP Мацей Вонсік, заступник міністра внутрішніх справ і адміністрації Польщі, пише УНН.

Цитата 

За словами Мацея Вонсік, блокування кордону призведе до падіння товарообігу з Китаєм. Пекін може надіслати відповідний сигнал білоруській владі, адже втрачатиме дохід. Саме через польсько-білоруський кордон із КНР відправляють значну кількість товарів та різної продукції.

«Китайська торгівля теж йде. Думаю, китайцям доведеться послати лукашенку правильний сигнал: не вживати заходів, які можуть їм нашкодити», – пояснив Вонсік. 

Однак у разі потреби Польща готова закрити залізничні шляхи з білоруссю, якщо вона продовжить провокації. 

Деталі 

Польща на кордоні з білоруссю наразі має відкритий автомобільний перехід у Тересполі, де відбувається пасажирський рух, вантажний перехід у Кукуриках, але лише для перевізників із країн ЄС. Серед іншого призупинено перетин кордону в Кузниці. Його закрили понад два роки тому через міграційний тиск, викликаний діями режиму олександра лукашенка. Після того, як білоруський суд засудив до 8 років колонії суворого режиму журналіста Анджея Почобута активіста польської меншини, Польща призупинила перетин кордону в Бобровниках. 

Нагадаємо  

Польща відправить додатково 2 000 солдатів на підтримку Прикордонної служби на кордоні з білоруссю. Їх буде направлено на посилення Прикордонної варти у Підляському та Люблінському воєводствах протягом найближчих двох тижнів. 

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі