ukenru
polscha-pidtrimala-vidnovlennya-prava-rosiyi-na-golosuvannya-v-radi-yevropi-zmi

Польща підтримала відновлення права Росії на голосування в Раді Європи – ЗМІ

 • 12084 переглядiв

КИЇВ. 4 липня. УНН. Під час засідання Комітету міністрів Ради Європи, польський уряд підтримав декларацію, яка дозволила Росії отримати право голосу в Раді Європи. Про це повідомляє УНН з посиланням на Onet, який отримав підтвердження у МЗС країни.

"Проти декларації, яка відкривала шлях до відновлення права голосу росіян, були Україна, Литва і Грузія, а ось польський уряд був "за". Заяву глав МЗС країн Ради Європи під час засідання в Гельсінкі підтримав глава польської делегації Яцек Чапутович", - сказано у повідомлені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МЗС прокоментували заяву президента ПАРЄ про “зобов’язання” України

Польське ЗМІ підкреслює, що проблема полягає в тому, що, хоча польські парламентарі фактично голосували проти цього рішення, уряд ПіС ("Право і Справедливість – керуюча польська партія" - ред.) навпаки - він підтримував Росію.

"Це рішення було продиктоване підтримкою підвищення ефективності та важливості Ради Європи, яка протягом багатьох місяців переживає політичні, фінансові та інституційні кризи", - пояснили таке рішення у МЗС.

Як повідомляв УНН, Парламентська асамблея ради Європи (ПАРЄ) 25 червня затвердила резолюцію, яка ускладнює застосування санкцій щодо держав-членів. Рішення призупинило режим санкцій щодо Росії. Делегація РФ відновить повноваження, які були обмежені в 2014 році через окупацію Криму. 

Українські Національні Новини

Політика