ukenru
polovina-uchasnikiv-zno-sche-ne-viznachilis-iz-napryamom-navchannya

Половина учасників ЗНО ще не визначились із напрямом навчання

 • 7091 переглядiв

КИЇВ. 22 квітня. УНН. Половина учасників зовнішнього незалежного оцінювання ще не визначилась із напрямом подальшого навчання, а отже обрала 4 предмети для проходження тестування. Про це заявив в.о. голови Українського центру оцінювання якості освіти Валерій Бойко під час прес-брифінгу, передає кореспондент УНН.

"Половина абітурієнтів обирає три предмети, половина - чотири предмети. Тобто ми можемо передбачити або прогнозувати, що близько 50% наших абітурієнтів, обираючи три навчальні предмети як конкурсні для вступу у вищі навчальні заклади, уже визначились із напрямом підготовки і впевнено себе почувають, і розуміють до приймальної комісії якого закладу освіти вони понесуть свої оригінали документів. Половина абітурієнтів ще вагається з напрямом підготовки і тому обирає 4-й предмет, додатковий, який дозволяє розширити можливі напрями", - зазначив Бойко.

За його словами, учні закладів профтехосвіти переважно обирали по 2 навчальні предмети (77,7%) для проходження ЗНО. Серед випускників минулих років три предмети обрали 28,92% абітурієнтів, а чотири – 41,41%.

Нагадаємо, для проходження зовнішнього незалежного оцінювання цього року зареєструвались понад 354 тис. абітурієнтів.

Українські Національні Новини

Суспільство