"За розрахунками науковців Інституту аграрної економіки, у структурі споживання м’яса на 1 особу на рік частка яловичини (близько 13,0%) скорочується, тоді як частка свинини (біля 39,0%) та м’яса птиці зростає. Частка останнього становить дещо більше 47,0%", - розповіли науковці.
Птиця є м'ясним продуктом №1 в Україні кілька останніх років, кажуть в інституті. Фахівці прогнозують, що попит на продукт збережеться і цьогоріч. Завдяки ціновій доступності, експерти назвали птахівництво найбільш мобільною та ефективною галуззю тваринництва.
Нагадаємо, минулого року Україна піднялася на шосте місце в світовому рейтингу експортерів курятини, обігнавши Росію і Канаду. У країнах ЄС Україна - серед трьох головних постачальників.
Птахівники забезпечили Україні у 2018 році 500 млн доларів валютної виручки, з них 450 млн доларів - це частка агрохолдингу Юрія Косюка "Миронівський хлібопродукт" (МХП), який є головним експортером в країні. Компанія здійснює 88,2% всіх зовнішніх поставок м'яса птиці на міжнародні ринки.