ukenru
polovina-myasnogo-ratsionu-ukrayintsya-pripadaye-na-ptitsyu-naukovtsi

Половина м'ясного раціону українця припадає на птицю - науковці

 • 7216 переглядiв

КИЇВ. 26 червня. УНН. Українці переходять із яловичини на м'ясо птиці та свинину. Про це свідчать дані Національного наукового центру "Інститут аграрної економіки", передає УНН.

"За розрахунками науковців Інституту аграрної економіки, у структурі споживання м’яса на 1 особу на рік частка яловичини (близько 13,0%) скорочується, тоді як частка свинини (біля 39,0%) та м’яса птиці зростає. Частка останнього становить дещо більше 47,0%", - розповіли науковці.

Птиця є м'ясним продуктом №1 в Україні кілька останніх років, кажуть в інституті. Фахівці прогнозують, що попит на продукт збережеться і цьогоріч. Завдяки ціновій доступності, експерти назвали птахівництво найбільш мобільною та ефективною галуззю тваринництва.

Нагадаємо, минулого року Україна піднялася на шосте місце в світовому рейтингу експортерів курятини, обігнавши Росію і Канаду. У країнах ЄС Україна - серед трьох головних постачальників.

Птахівники забезпечили Україні у 2018 році 500 млн доларів валютної виручки, з них 450 млн доларів - це частка агрохолдингу Юрія Косюка "Миронівський хлібопродукт" (МХП), який є головним експортером в країні. Компанія здійснює 88,2% всіх зовнішніх поставок м'яса птиці на міжнародні ринки.

Українські Національні Новини

Суспільство