polovina-chleniv-nato-zapuskaye-proekt-yevropeyskogo-nebesnogo-schita-spiegel

Половина членів НАТО запускає проект європейського "Небесного щита" - Spiegel

 • 300545 переглядiв

КИЇВ. 13 жовтня. УНН. Більше дюжини членів НАТО на чолі з Німеччиною запускають проект створення більш досконалої європейської системи протиповітряного захисту. Про це повідомляє німецька агенція Der Spiegel, пише УНН.

Деталі

Повідомляється, що на полях міністеріалу НАТО в Брюсселі міністр оборони ФРН Крістіне Ламбрехт підписала з колегами декларацію про так звану ініціативу європейський "Небесний щит".

За даними Spiegel, ініціатива має допомогти усунути існуючі прогалини у нинішній обороні європейського неба. У ній, як зазначається, є недоліки, наприклад, щодо захисту від балістичних ракет, які досягають великих висот на траєкторії польоту, а також від безпілотників і крилатих ракет.

За словами федерального міністра, окрім Німеччини у проекті беруть участь ще 14 країн. Представники Великої Британії, Словаччини, Норвегії, Латвії, Угорщини, Болгарії, Бельгії, Чехії, Фінляндії, Литви, Нідерландів, Румунії та Словенії прибули на церемонію підписання у четвер вранці. Крім того, за словами дипломатів, Естонія також хоче приєднатися до ініціативи.

Нагадаємо

Напередодні міністри оборони країн НАТО, а також ініційована США Контактна група щодо України обговорили допомогу нашій країні у захисті від російської агресії. Ключовою темою вчорашніх зустрічей стало надання Україні систем ППО.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Помер мер Обухова

     • 323425 переглядiв