polityku-ukrainskoi-identychnosti-zakripyly-na-rivni-derzhavnoi-prohramy-minmolodsportu

Політику української ідентичності закріпили на рівні державної програми - Мінмолодьспорту

 • 19719 переглядiв

Мінмолодьспорту затвердив Державну програму утвердження української національної та громадянської ідентичності до 2028 року. Програма охоплює ключові завдання з патріотичного виховання, громадянської освіти та співпраці між стейкхолдерами.

Міністерство молоді та спорту України повідомило про затвердження державної програми утвердження української національної та громадянської ідентичності до 2028 року. Програма охоплює ключові завдання з патріотичного виховання та громадянської освіти, повідомили у міністерстві у вівторок, пише УНН.

Затверджено державну програму утвердження української національної та громадянської ідентичності

- повідомили у Мінмолодьспорту.

Деталі

Мінмолодьспорту, як вказано, завершило основний етап впровадження Закону України "Про основні засади державної політики у сфері утвердження української національної та громадянської ідентичності".

"Протягом року команда розробила та затвердила нову Стратегію, концепцію Державної програми, зміни до Бюджетного кодексу та більше десятка нормативних актів", - зазначили у відомстві.

Програма зосереджується на ключових стратегічних завданнях:

  • Національно-патріотичному та військово-патріотичному вихованні;
  • Громадянській освіті;
  • Налагодженні співпраці між усіма стейкхолдерами;
  • Формуванні системи кадрового забезпечення; 
  • Науково-дослідній та методичній роботі.

"Політика української ідентичності є пріоритетною для Мінмолодсьпорту. Державна програма покликана обʼєднати суспільство навколо національних цінностей всередині країни", – зазначив очільник Міністерства молоді та спорту Матвій Бідний.

"Державна програма зможе забезпечити міцний фундамент для виховання патріотизму та громадянської свідомості. Її розробка та імплементація – результат зусиль багатьох людей та організацій", – додав його заступник Андрій Чесноков.

До створення цих документів долучалися військові, ветерани, представники громадських організацій, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, а також партнери з розвитку. Програму розробили до 2028 року, вона, як вказано, охоплює всі регіони України та більше десятка міністерств.

Понад 90% українців пишаються своєю національною приналежністю24.07.24, 15:35

Популярні

Новини по темі