ukenru
politvyazen-bekirov-moya-sprava-sfabrikovana-fsb

Політв'язень Бекіров: моя справа сфабрикована ФСБ

 • 10578 переглядiв

КИЇВ. 5 квітня. УНН. Вчора, 4 квітня, в гарнізонному військовому суді м. Ростов-на-Дону (Росія) відбулося судове засідання по "справі Хізб ут-Тахрір". Політв'язень під час засідання заявив, що його справа сфабрикована органами ФСБ. Про це повідомляє правозахисна організація "Кримська солідарність", передає УНН.

"Я не згоден зі звинуваченням. Хочу звернути увагу суду на те, що органами ФСБ було сфабриковано нашу кримінальну справу. Це поширений метод - підміна понять, як наприклад, якщо мусульманин дотримується своєї релігії, то він - "потенційний терорист". Розмовляти про іслам - це "вербування". Зупиняти людини від гріховного - це "схиляння до тенденційного мислення". Якщо людина починає берегти свою релігію - це "осередок". Офіційно набуваючи в магазинах ісламську літературу - називають "наперед знав і зберігав за місцем свого проживання заборонену літературу". В Україні, коли заборонили російською мовою книги, то ЗМІ та окремі політики стали піднімати шум, кажучи "це фашизм!". Але коли в Росії стали забороняти ісламську літературу, то виникає питання - це що? Дійшло до абсурду - вважати екстремістською літературою те, як поховати людину і прочитати після його смерті молитву. А такі шаріатські книги, як можна брати гроші під відсотки і що потрібно робити з наклепниками, злодіями і хабарниками, то це підводиться до того, що готується насильницьке захоплення влади. Таким методом підміни понять руйнується основа статті 19 і 28 Конституції РФ ", - сказав Бекіров під час засідання.

Нагадаємо, правозахисний центр "Меморіал" в РФ закликав негайного звільнити 24-х заарештованих в включеному Криму кримських татар.

Українські Національні Новини

Політика