ukenru
politsiya-vidkrila-vogon-po-protestuyuchim-u-myanmi-semero-lyudey-zaginuli

Поліція відкрила вогонь по протестуючим у М'янмі, семеро людей загинули

 • 9943 переглядiв

КИЇВ. 17 січня. УНН. Щонайменше семеро людей вбито, ще 33 поранено під час сутичок поліції із протестувальниками у штаті Ракхайн на заході М'янми. Про це в середу повідомляє агентство France-Presse, передає УНН.

За його даними, у вівторок ввечері поліція відкрила вогонь по натовпу буддистів, які намагалися захопити урядову будівлю. За словами представника правоохоронців, учасники протесту не відреагували на попереджувальні постріли. Він також зазначив, що поранення отримали близько 20 поліцейських, яких протестуючі закидали камінням, а також 13 демонстрантів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У М'янмі готові дозволити повернутись біженцям-рохінджа назад в країну

Як зазначає газета The Straits Times, в акції протесту взяли участь кілька тисяч чоловік.

Як раніше повідомляло УНН, екс-президент США Білл Клінтон закликав владу М'янми до негайного звільнення журналістів агентства Reuters, які були затримані 12 грудня в Янгоні. Як повідомило місцеве видання Frontier Myanmar, поліція зупинила журналістів агенства пізно ввечері в одному з віддалених районів міста і обшукала їх. Під час огляду у чоловіків виявили два військових звіти і карту поселення в штаті Ракхайн, який зараз охоплений конфліктом. У зв’язку з цим вони підозрюються в незаконному зберіганні військових документів. Максимальне покарання за цією статтею сягає 14 років позбавлення волі.

Співробітник агентства Ко Ва Лон (Ko Wa Lone) раніше працював у газеті Myanmar Times. Він приєднався до штату Reuters у липні 2016 року. Його колега До Кья З Оо (Ko Kyaw Soe Oo), за інформацією Frontier Myanmar, допомагав агентству при висвітленні подій в штаті Ракхайн, чим займався і Ко Ва Лон.

Українські Національні Новини

Новини Світу