ukenru
politsiya-vidkrila-254-provadzhennya-schodo-porushen-viborchogo-protsesu

Поліція відкрила 254 провадження щодо порушень виборчого процесу

 • 8390 переглядiв

КИЇВ. 8 квітня. УНН. До дня голосування на виборах президента 31 березня правоохоронці отримали від громадян понад 5,2 тисячі звернень про порушення під час виборчого процесу, за якими правоохоронці відкрили 254 кримінальних провадження. Про це заявив радник міністра внутрішніх справ Роман Варченко під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

"До дня голосування на виборах президента, 31 березня у нас в Україні було зафіксовано 5266 звернень громадян про порушення під час виборчої кампанії. За цими 5266 зверненнями було розпочато 254 кримінальні провадження", - зазначив Варченко.

За його словами, 31 березня, було зафіксовано 2467 звернень щодо порушень, за результатами розгляду того ж дня було розпочато 60 кримінальних проваджень.

При цьому він додав, що порушення стосувались підкупу виборців, хуліганства під час заходів за участю кандидатів, а в день виборів фіксувались порушення, пов'язані із фальсифікацією виборчої документації, та спроби фотографування бюлетенів за межами виборчої дільниці.

Упродовж тижня – з 1 по 8 квітня – правоохоронці зафіксували 533 звернення громадян щодо порушень на виборах, за якими розпочаті 42 кримінальних провадження і складені 29 адмінпротоколів.

Нагадаємо, спостерігачі за президентськими виборами в Україні не зареєстрували порушень, що могли вплинути на правильний перебіг виборчого процесу.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП