politsiya-serbiyi-zaareshtuvala-5-osib-za-pidozroyu-u-zaklikakh-do-nasilnitskogo-povalennya-prezidenta

Поліція Сербії заарештувала 5 осіб за підозрою у закликах до насильницького повалення президента

 • 479226 переглядiв

КИЇВ. 17 лютого. УНН. У четвер поліція заарештувала п'ятьох осіб за підозрою у закликах до насильницького повалення президента Сербії під час акції протесту, передає УНН з посиланням на Apnews.

Деталі

Заарештували протестантів, яких підозрюють у зв'язках з пвк "вагнер". Вони взяли участь у вечірній акції протесту ультраправих проросійських груп, які вимагають, щоб президент Олександр Вучич відкинув план Заходу щодо нормалізації відносин із сербською провінцією Косово.

Протестувальники зібралися перед будинком президента в центрі Белграда, несучи транспаранти з написами "Косово — серце Сербії", "Не здаватися" та "Зрада Косово — це зрада Росії!".

Доповнення

Офіційні особи вже встигли засудити протест, заявивши, що це була спроба державного перевороту проти президента та уряду.

Міністерство внутрішніх справ заявило, що п'ятеро чоловіків було заарештовано за підозрою в закликах "до насильницького повалення уряду та президента Сербії, а також зберігання зброї та вибухових речовин".

Напередодні Вучич звинуватив протестувальників у антисербській спрямованості та отриманні фінансування і підтримки від «іноземної країни», очевидно, маючи на увазі рф.

«Ви справді думаєте, що це можливо, ви думаєте, що на це не буде відповіді? Держава відреагує дуже ефективно, дуже швидко, дуже серйозно та дуже відповідально", - сказав він.

Посол Росії в Сербії Олександр Боцан-Харченко відреагував на це у Твіттері, що "Росія сповнена рішучості продовжувати всебічну співпрацю з дружньою Сербією і не втручається у внутрішні справи Сербії".

"Ми рішуче засуджуємо погрози, що походять від мітингу, який пройшов минулої ночі біля президентського будинку Сербії", - додав він.

Акція протесту пройшла на тлі зусиль офіційних осіб США та Європейського союзу вирішити суперечки між Сербією та Косово.
Західні чиновники побоюються, що росія може використати напруженість у Косово, щоб спробувати дестабілізувати ситуацію на Балканах та відвернути увагу від вторгнення в Україну.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Канада направить військово-морські кораблі на Гаїті

     • 502503 переглядiв

    Вчені зі Швейцарії виявили новий тип грибка

     • 620536 переглядiв

    У Туреччині врятували жінку на 11 добу після землетрусу

     • 645773 переглядiв

    У актора Брюса Вілліса виявили деменцію

     • 658265 переглядiв