politsiya-pereviryaye-pyat-faktiv-porushennya-chlenami-partiy-tayemnitsi-golosuvannya

Поліція перевіряє п'ять фактів порушення представниками партій таємниці голосування

 • 9680 переглядiв

КИЇВ. 31 березня. УНН. Національна поліція перевіряє п’ять фактів розголошення представниками політичних партій результатів голосування під час виборів Президента України 31 березня. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу МВС.

"Нацполіція перевіряє п’ять фактів розголошення представниками політичних партій результатів голосування. Факти розголошення окремими представниками політичних партій результатів голосування на чергових виборах Президента України 31 березня зафіксовано Національною поліцію України. По них буде прийнято рішення у встановленому законодавством порядку", - вказали у МВС.

Правоохоронці нагадали, що відповідно до ст. 7 Закону України "Про вибори Президента України" голосування на виборах Президента України є таємним, фотографування, відеофіксація в будь-який спосіб результатів волевиявлення виборців в кабіні для таємного голосування, а також демонстрація виборцем результатів волевиявлення у приміщенні для голосування забороняються і є порушенням таємниці голосування.

Статтею 159 КК України ("Порушення таємниці голосування") передбачено кримінальну відповідальність за умисне порушення таємниці голосування під час проведення виборів, що виявилося у розголошенні змісту волевиявлення громадянина, який взяв участь у виборах.

Нагадаємо, раніше у МВС заявили, що один з кандидатів у президенти порушив таємницю голосування.

Станом на 18:00 дня виборів, 31 березня, до поліції надійшло 1612 заяв та повідомлень, пов’язаних з виборчим процесом, за 19 фактами розпочато кримінальні провадження.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі