politsiya-kolumbiyi-pidozryuye-kolishnogo-chinovnika-gayiti-v-zamovlenni-vbivstva-prezidenta-moiza

Поліція Колумбії підозрює колишнього чиновника Гаїті в замовленні вбивства президента Моіза

 • 13078 переглядiв

КИЇВ. 17 липня. УНН. Колишній чиновник міністерства юстиції Гаїті Джозеф Фелікс Бадіо, можливо, замовив вбивство президента Гаїті Жовенеля Моіза, заявив в п'ятницю начальник поліції Колумбії, посилаючись на попереднє розслідування вбивства. Про це інформує УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Як повідомив генерал Хорхе Варгас, розслідування вбивства Моіза, проведене владою Гаїті та Колумбії спільно з Інтерполом, показало, що Бадіо, можливо, віддав наказ про вбивство за три дні до нападу.

За словами Варгаса, Бадіо наказав колишнім колумбійським солдатам Дуберні Кападору і Герману Рівері вбити Моіза.

"За кілька днів до цього, мабуть, за три дні, Джозеф Фелікс Бадіо, колишній співробітник міністерства юстиції (Гаїті), який працював в антикорупційному підрозділі при генеральній розвідці, сказав Кападору і Рівері, що вони повинні вбити президента Гаїті", - сказав Варгас.

Пізніше, влада заявила, що Кападору був убитий, а Рівера схоплений гаїтянською поліцією після вбивства Моіза.

У неділю влада Гаїті затримали Крістіана Санона, якого називають "лікарем із Флориди", звинувативши його в тому, що він був одним з натхненників вбивства.

Колишнього сенатора Гаїті Джона Джоела Джозефа розшукує поліція після того, як начальник національної поліції Гаїті Леон Чарльз назвав його "ключовим учасником змови".

Доповнення

За даними влади Гаїті, в групу вбивць входили 26 колумбійців і двоє американців гаїтянського походження. Вісімнадцять колумбійців були схоплені, п'ятеро знаходяться в бігах, троє вбиті.

Нагадаємо, президент Гаїті Жовенель Моїз був убитий в ніч на 7 липня в своїй резиденції. Моїз був обраний президентом в листопаді 2016 року і вступив на посаду в лютому 2017 року. На момент смерті йому було 53 роки.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Азербайджан заявив про обстріл з боку Вірменії

     • 17394 переглядiв

    Число жертв повені в Німеччині зросла до 133

     • 22656 переглядiв