politolog-pro-smert-v-churkina-skhozhe-na-proklyattya-smolenskoyi-ploschi

Політолог про смерть В.Чуркіна: схоже на прокляття Смоленської площі

 • 11555 переглядiв

КИЇВ. 20 лютого. УНН. За останні роки саме через конфлікт між Росією та Україною до роботи Ради безпеки ООН було привернуто багато уваги. Про це заявив в ефірі "5 каналу" політолог Євген Магда, передає УНН.

"Взагалі посада постійного представника попри те, що вона так називається, не є незмінною. Давайте скажемо відверто, що за останні роки саме завдяки конфлікту між Росією та Україною до роботи Ради безпеки ООН було привернуто багато уваги", – сказав експерт.

Є.Магда додав: "Чуркін як людина, яка мала акторський досвід у дитинстві, у принципі небезталанна, дійсно привертав до себе достатньо багато уваги тим, що без ухилів відстоював лінію Кремля. Але в цьому насправді немає нічого дивного. Це власне робота дипломата – відстоювати позицію своєї держави, інакше, даруйте, людина б не займала таку високу посаду. Це треба усвідомлювати і це треба розуміти".

Окрім того, за словами політолога, смерть Чуркіна – трагедія для його родини, але для російського МЗС – це "потреба обрати нового, не менш жорсткого представника, який би захищав російські інтереси".

"Я думаю, що Росія має достатньо на "лаві запасних" і тут немає чогось надзвичайно екстраординарного. Просто з огляду на те, що це вже не перша смерть високопоставлених російських дипломатів за останні роки, то виникає запитання своєрідного "прокляття Смоленської площі", що люди, які просувають лінію Кремля за кордоном, можуть погано закінчити. Але це вже скоріше містичне, ніж реальне", – додав експерт.

Як повідомляв УНН, постійний представник Росії при ООН Віталій Чуркін раптово помер в Нью-Йорку 20 лютого.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У НАБУ допитали Р.Ахметова про "плівки Онищенка"

     • 11072 переглядiв

    Президент зустрівся з Патріархом Філаретом

     • 11643 переглядiв

    Комітет Шевченківської премії закликав звільнити О.Сенцова

     • 10567 переглядiв

    Росія за три роки агресії захопила 7,2% території України - МЗС

     • 12260 переглядiв

    Україна провела в Раді Європи день Криму

     • 10813 переглядiв