ukenru
politolog-pro-kandidativ-u-meri-kiyeva-vereschuk-maye-naybilshiy-liderskiy-potentsial

Політолог про кандидатів у мери Києва: Верещук має найбільший лідерський потенціал

 • 17845 переглядiв

КИЇВ. 8 жовтня. УНН. Відстоюючи списки до Київради кандидат на посаду мера Києва Ірина Верещук продемонструвала свої потужні лідерські якості. І не лише в цьому. З нею мало, хто із чинних політиків сьогодні може позмагатися в лідерських здібностях, в досвіді, в умінні досягати перемог. Так вважає політолог Юрій Палийчук, який прокоментував і конфлікт із Тищенком, і передвиборчу кампанію кандидатки, передає УНН.

"Ірина Верещук проявила свої лідерські якості не лише в цій ситуації (щодо формування списків у Київраду), але й ще задовго до того. Вона керувала містом, вона один із ключових спікерів в найбільшій фракції парламенту, вона перемогла у відкритих партійних праймеріз у змаганнях за те, щоб стати кандидатом від "Слуги Народу". Так, вона отримала найбільшу підтримку серед членів команди, вона отримала найбільшу підтримку серед киян, а тому безумовно, Ірина Верещук має серйозний лідерський потенціал. І це вона довела своєю біографією і своїм теперішнім становищем", - сказав експерт.

Палійчук додав, що Верещук вміє відстоювати свою позицію, а також вміє вести дискусію з найбільше серйозними, сильними і досвідченими опонентами. Саме через, ймовірно, мер Віталій Кличко, й досі не погодився вийти із неї на відкриті дебати.

"Загалом, це досвідчений політик, парламентар з потужною школою місцевого самоврядування, яку вона пройшла до того як була обрана до парламенту. І справді, в дебатах мало хто може з нею конкурувати і з політиків і не з політиків теж", - резюмував Палійчук.

Нагадаємо, під час формування списків до Київради, Ірина Верещук відстояла людей зі свої команди, посунувши намагання колеги по фракції Миколи Тищенка, внести туди якихось "своїх" представників.

Згодом вона заявила, що кандидатів до списку обговорювала із Президентом Володимиром Зеленським. І за цих людей "їй не соромно".

Як писав УНН, за прогнозами букмекерів у другий тур з Кличком виходить Верещук.

Українські Національні Новини

Політика