ukenru
politolog-opozitsiyeyu-do-zelenskogo-klichko-zmitsnyuyetsya-yak-natsionalniy-politik

Політолог: опозицією до Зеленського Кличко зміцнюється як національний політик

 • 12257 переглядiв

КИЇВ. 15 листопада. УНН. Мер Києва Віталій Кличко своїм зверненням про скасування створення ринку землі і викликом "на килим" прем'єр-міністра Гончарука перейшов у відкриту опозицію до Президента Володимира Зеленського. Таку заяву на своїй сторінці в Facebook зробив політичний експерт Кирило Молчанов, передає УНН.

"Вчора на засіданні Київради мер Віталій Кличко виступив проти ринку землі і викликав прем'єр-міністра України Олексія Гончарука для того, щоб той відзвітував за брак грошей в столиці. Викликавши Гончарука до Київради і закликавши Президента заборонити ринок землі, Кличко показав, що він в опозиції до президента і новоъ команди", - вважає політолог.

За його словами, пряма опозиція до Зеленського - грамотний хід з боку Кличка, який допоможе йому зміцниться в національному політичному порядку денному і заявити про себе як про загальнонаціонального політика.

"Зараз основна претензія Кличка до Гончарука - прийнятий напередодні бюджет на 20-й рік. За його словами, "Києву не залишили коштів для розвитку". Тобто, до цього Київ 5 років активно розвивався, а зараз перестав? Також столичний градоначальник виступив проти введення ринку землі і Київрада звернулася до Президента і парламенту з вимогою заборонити продаж землі. Незважаючи на використання своїх союзників з ВО Свобода в якості "торпеди", цим кроком Кличко виходить в національний порядок денний", - зазначив експерт.

Він також вважає, що за останній час Кличко помітно зміцнив свої позиції, переформатував команду і зміг укласти тимчасовий мирний договір з Офісом Президента. Молчанов наголосив, що про це неодноразово заявляв сам радник мера Максим Бахматов.

"Підтверджує це нардеп від Слуги народу, кум Андрія Єрмака, Микола Тищенко, який записує публічні відеозвернення із закликом налагодити кооперацію нової влади з Кличком. Незважаючи на те, що ще два місяці тому Кличко "майже" зняли з посади голови КМДА і активно вели розмови про дострокові мерські вибори, зараз він вже може дозволити собі "грати мускулами" перед ОП і підвищувати ставки. Це вже є іміджевою перемогою для Кличка над новою владою і доводить певну неспроможність останньої", - підсумував Кирило Молчанов.

Українські Національні Новини

Політика