politolog-nazvav-rizik-schodo-stvorennya-strategii-ekonomichnogo-rozvitku-derzhavi-do-2030-roku

Політолог назвав ризик щодо створення стратегії економічного розвитку держави до 2030 року

 • 21282 переглядiв

КИЇВ. 21 жовтня. УНН. Стратегія економічного розвитку держави до 2030 року – це правильна ідея, але вона може не сподобатися владі, яка прийде після Президента України Володимира Зеленського. Про це наголосив політолог Володимир Фесенко в коментарі УНН.

“Щодо стратегії розвитку до 2030 року. В принципі, це правильно. Нам потрібні довгострокові програми розвитку. У нас все в короткотривалий термін. Проте, ситуація почала змінюватися ще до Зеленського. Тут відзначу, що уряд Гройсмана почав реалізовувати програму планування на три роки, уряди Зеленського це продовжили”, - сказав Фесенко.

За його словами, наразі це вже законодавча норма - треба планувати на 3 роки вперед.

“Ідея правильна, а чи вдасться її реалізувати і як - подивимось. Тому що у нас стратегій багато розробляється, але значна частина стратегічних планів залишається на папері. Головна проблема буде не в тому, добрий чи поганий документ буде цієї стратегії, а в тому, як забезпечити виконання такої стратегії після зміни влади. Наприклад, приходить новий Президент – буде він виконувати стратегію, яка розроблялася за його попередника? Тут питання відкрите”, - додав політолог.

Окрім того, він прокоментував і слова Зеленського про державний аудит, який уряд має представити через два тижні.

“Я так розумію, що він давав це завдання і Гончаруку, але вони не встигли зробити. Уряд Шмигаля це продовжив. Моє пояснення, чому не відразу це зробили - тому що це не так просто. Тут потрібна серйозна і довга робота, швидко ти цей аудит не зробиш. Подивимось, зараз зарано оцінювати, треба подивитися, що це буде за звіт про аудит. Але я так зрозумів з виступу Президента, що уряд над цим вже давно працює”, - наголосив політолог.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський заявив, що чекає від уряду стратегію економічного розвитку до 2030 року, разом з результатами державного аудиту.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    ЗМІ: у НБУ істотно скоротили повноваження Рожкової

     • 16726 переглядiв