poky-rano-hovoryty-koly-tse-stanetsia-stoltenberh-pro-chlenstvo-ukrainy-v-nato

Поки рано говорити, коли це станеться: Столтенберг про членство України в НАТО

 • 26004 переглядiв

Члени НАТО погоджуються, що Україна стане членом Альянсу, але точний час все ще залишається невизначеним, як підкреслив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Всі члени Альянсу погоджуються, що Україна стане членом, але поки що рано говорити, коли саме це станеться. На цьому наголосив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, передає УНН.

"... щоб мати нового Союзника, щоб запросити нового Союзника, нам потрібен консенсус. І всі члени Альянсу погоджуються, що Україна стане членом, але поки що рано говорити, коли саме це станеться. Я можу сказати, що ми разом з Україною все ближче й ближче до членства в НАТО, і робимо це конкретними діями. Тому що членство України, звичайно, частково залежить від мови, формулювань, які ми погодимо пізніше сьогодні, і декларації НАТО про членство України, але це також багато в чому стосується конкретних дій, які ми вживаємо, щоб наблизити Україну до членства", - сказав Столтенберг.

рф повністю зайнята війною проти України: у НАТО не бачать військової загрози з боку москви для будь-якого члена Альянсу10.07.24, 20:05

За його словами, той факт, що ми тепер матимемо командування НАТО із 700 осіб, які базуватимуться в Німеччині ..., а також у центрах у східній частині Альянсу для сприяння навчанню та допомозі Україні у сфері безпеки.

"Це дасть нам міцнішу структуру НАТО для того, що ми робимо, а також допоможе наблизити Україну до нашого членства. Довгострокова фінансова обіцянка, усе, що ми робимо щодо оперативної сумісності… коли члени НАТО постачають, наприклад, F16 в Україну, ми також надаємо навчальні доктрини, і все це є прикладами того, як ми наближаємо Україну до НАТО ..., щоб вони стали членами, коли прийде час", - резюмував він.

Столтенберг очікує, що союзники погодяться з рішучою заявою про членство України в НАТО10.07.24, 19:43

Антоніна Туманова

Війна

    Популярні

    Новини по темі