ukenru
poki-scho-zsu-ne-mozhut-rozblokuvati-mariupol-zelenskiy

Поки що ЗСУ не можуть розблокувати Маріуполь – Зеленський

 • 151804 переглядiв

КИЇВ. 21 квітня. УНН. Зараз українська армія не може розблокувати Маріуполь. Про це заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю французькому каналу BFM TV, передає кореспондент УНН.

Цитата

"Ми не знаємо скільки годин або скільки днів вони можуть там протриматися… Що стосується нашої армії, то дійти в ці окуповані 120 км сьогодні нам не дає техніка російської федерації, щоб сьогодні дійти до військового розблокування міста Маріуполь. Це правда, ми сьогодні зробити це не можемо", - сказав Зеленський.

Деталі

Зеленський розповів, що в Маріуполі наразі заблоковані місцеві люди, а це діти, люди літнього віку, військові.

"Це більше схоже не на війну, а на таку терористичну операцію з боку рф щодо Маріуполя та жителів цього міста. Там зруйновано все 95-98% всіх будівель, всього, що там є…", - зазначив Зеленський.

Доповнення

Раніше Зеленський повідомляв, що розблокування Маріуполя може відбутися лише дипломатичним шляхом або ж за наявності важкої збройної допомоги.

Захисники Маріуполя заявили, що сподіваються на деблокаду міста або організацію евакуації через третю сторону.

Як повідомив заступник командира полку "Азов" Святослав Паламар, бійці мали змогу поспілкуватись з мирними громадянами, які залишаються в Маріуполі. Він повідомив, що маріупольці не хотіли виходити з міста по коридору, який 20 квітня оголосила росія.

Українські Національні Новини

Суспільство