ukenru
pokhoronni-sluzhbi-priyizhdzhayut-ranishe-shvidkoyi

Ритуальні служби приїжджають раніше "швидкої"

 • 19267 переглядiв

КИЇВ. 27 грудня. УНН. У столиці похоронні бюро налагодили свій бізнес так, то часто приїжджають на виклик раніше бригад "швидких". Про це УНН розповіли медики.

"Співробітники бюро ритуальних послуг приїжджають до пацієнтів, особливо літніх людей, раніше нас. І справа тут не в нашій, начебто відсутності оперативного реагування на виклик, а в тому, що люди в першу чергу телефонують "трунарям". Хоча це вже не просто" трунарі "- вони представляють повний комплекс послуг від заспокоєння нервів хворого до оформлення заповіту і підбору аксесуарів для похорону. Хоча і до похорону може бути ще далеко", - розповів медик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Швидка" не довезла травмованого чоловіка в лікарню

За його словами, діє "сарафанне радіо" по каналах якого активно поширюється інформація щодо похоронних бюро і про те, що у них є все: ніби то навіть медсестри, готові зробити укол, щоб родич хворого або сам пацієнт трохи заспокоїлися. Хоча підтвердити офіційно наявність в штаті хоч одного ритуального бюро столиці медперсоналу УНН не вдалося.

Коли ж швидка приїжджає на виклик для констатації смерті, то практично завжди, якщо мова йде про смерть в благополучній родині, на місці вже присутній представник ритуальної служби. УНН зв'язався з декількома ритуальними бюро і прямо вони підтверджують, що в разі смерті рідні насамперед викликають їх представника, а вже він викликає швидку і поліцію для огляду. Що до виклику до тих, хто ще живий, але перебуває на межі і чи передчуває кінець, то в ритуальних агентствах прямо уявлення послуг "на випередження" не підтверджують, але і не заперечують, що є клієнти, які "вмирають" кілька разів на рік і просять допомогу в оформленні заповіту або в передачі улюбленого вихованця в хороші руки.

Як повідомляв УНН, керівник Запорізького моргу вимагав 16 тис. грн хабара.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП