ukenru
pokaznik-zakhvoryuvanosti-na-grip-ta-grvi-v-ukrayini-na-60-nizhche-za-epidemporig

Показник захворюваності на грип та ГРВІ в Україні на 60% нижче за епідемпоріг

 • 16924 переглядiв

КИЇВ. 24 травня. УНН. Захворюваність на грип та ГРВІ в Україні з 14 по 20 травня знаходиться на рівні минулого тижня. Наразі епідемічний поріг не перевищено в жодній з областей. Інтенсивний показник захворюваності становить 226,5 на 100 тис. населення, що на 60,2% менше епідемічного порогу по Україні. Пор це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу МОЗ.

На грип та ГРВІ захворіли 87 886 осіб, із них 70,4% – діти.

Спостерігається спорадичне географічне поширення і низька інтенсивність активності грипу та ГРВІ, без перевищення епідемічних порогів. Випадки лабораторно підтвердженого грипу типів А та В спостерігаються в Одеській області.

На звітному тижні летальних випадків від грипу не зареєстровано.

Досліджено 46 зразків матеріалів від пацієнтів із підозрою на грип та ГРВІ з недозорних джерел та в 3 випадках визначено РНК вірусів грипу: 2 – типу В, 1 – типу А. Досліджено 11 зразків матеріалів від пацієнтів із підозрою на грип та ГРВІ з дозорних джерел, вірусів грипу не визначено, проте визначені аденовірус та вірус парагрипу – по 1 випадку.

Як повідомляв УНН, станом на 14 травня, показник захворюваності на грип та ГРВІ в Києві був нижче за епідеміологічний поріг на 48,2%.

Українські Національні Новини

Суспільство