pogrozi-rosiyskikh-agentiv-rodinam-pvk-vagner-zmusila-prigozhina-skasuvati-nastup-na-moskvu-zmi

Погрози російських агентів родинам пвк “вагнер” змусили пригожина скасувати наступ на москву - ЗМІ

 • 800178 переглядiв

КИЇВ. 26 червня. УНН. Джерела британських спецслужб повідомили, що російські спецслужби погрожували завдати шкоди сім'ям ватажків пвк "вагнера" перед тим, як євген пригожин припинив свій "наступ на москву". Про це пише Telegraph, передає УНН

Деталі

Також виявилось, що кількість бійців найманців пвк “вагнер” значно менша, ніж заявлялося, а саме лише 8 000 замість оголошених 25 000. Крім того, вони не здатні до завоювання російської столиці, зазнаючи поразку при будь-якій спробі. За новою інформацією, президент рф володимир путін намагається включити бійців пвк "вагнер" до складу російської армії та вивести колишніх лідерів групи. Ці дані були розкриті The Telegraph.

Ще проведений аналіз розкриває таємницю того, чому лідер пвк “вагнера” євгеній пригожин зупинив свій бунт перед прибуттям до москви. Залишаються припущення про можливу офіційну угоду, якщо така взагалі існує. У суботу кремль заявив, що пригожин вирушить до білорусі в обмін на помилування звинувачень у державній зраді, але поки немає коментарів з його боку щодо цієї пропозиції. Також невідомо, чи буде міністр оборони росії сергій шойгу понижений у посаді або звільнений, як вимагав пригожин.

З'явилися повідомлення, що Сполучені Штати вже заздалегідь знали про можливе повстання “вагнера”, а The Washington Post цитувала чиновника, який заявив, що "щось відбувається". Занепокоєння викликає можлива втрата контролю путіном над ядерним арсеналом у разі повного перевороту проти кремля, як повідомляють з Вашингтона, округу Колумбія.

Також міністерство оборони росії заявило, що Україна використала хаос, спричинений спробою державного перевороту пригожина, для активізації своїх атак навколо бахмута на донбасі. Українські військові вже заявили, що зайняли певні території. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив: "Будь-який хаос у тилу ворога працює в наших інтересах".

Міністерство оборони Великої Британії також повідомило, що Україна посилила свої атаки та вдосконалила тактику проти "добре підготовленої" російської оборони. Розвідка стверджує, що українські підрозділи здійснюють поступовий, але стабільний тактичний прогрес на ключових напрямках.

Україна розпочала відзначений успіхами контрнаступ на лінії фронту з росією близько трьох тижнів тому, хоча досягнутий прогрес був повільним. Аналітики стверджують, що зосередження на повстанні пвк “вагнера” могло послабити лінію фронту росії.

Доповнення

Генпрокуратура рф 23 червня оголосила про порушення кримінальної справи стосовно засновника пвк "вагнер" євгенія пригожина за статтею про збройний заколот. Справу порушили після того, як пригожин заявив про удар по таборах пвк "вагнер", завданий міноборони рф, і повідомив, що разом із бійцями піде "розбиратися, чому в країні відбувається беззаконня". міноборони рф назвало твердження про завданий удар такими, що не відповідають дійсності. фсб рф заявила, що висловлювання пригожина "фактично є закликом до початку збройного громадянського конфлікту" на території рф, і закликала бійців пвк "вагнер" не виконувати накази пригожина та вжити заходів для його затримання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Довічник": пригожин – труп, його зачистять свої ж

Ватажок пвк “вагнер” євген пригожин погодився виїхати з росії до сусідньої білорусі в суботу, у результаті угоди, яку, вочевидь, уклав президент білорусі олександр лукашенком. Угода передбачає, що пригожин відкликає свої війська з маршу на столицю, заявив у суботу представник кремля.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Данія розпочала підготовку українських пілотів на F-16

     • 671693 переглядiв