ukenru
poganiy-mir-krasche-nizh-garna-viyna-kuleba-nazvav-potochniy-stsenariy-po-donbasu

Поганий мир краще, ніж гарна війна: Кулеба назвав поточний сценарій по Донбасу

 • 49364 переглядiв

КИЇВ. 22 лютого. УНН. Україна на сьогодні рухається за сценарієм щодо Донбасу, який можна охарактеризувати як "поганий мир краще, ніж гарна війна". Про це в ефірі одного з телеканалів сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, відповідаючи на питання щодо так званих п’яти сценаріїв РНБО по Донбасу, передає УНН.

Цитата:

"Зараз наш сценарій можна умовно назвати "поганий мир краще, ніж гарна війна". І саме за ним рухаємось. На останньому засіданні РНБО ми заслухали певну інформацію, і було ухвалено рішення переглянути, подивитись на ті 5 сценаріїв і чітко проаналізувати їх на відповідність тому, що ми маємо де-факто зараз", - сказав міністр.

Деталі

На уточнюючі питання про те, у чому полягають згадані сценарії, Кулеба не відповів. Зазначивши що це було рішення РНБО і він не стане його розкривати.

Контекст

Під час засідання РНБО 19 лютого, Президент України Володимир Зеленський дав завдання переглянути п'ять сценаріїв щодо тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей, які розглядалися Радою безпеки й оборони ще в грудні 2019 року.

Секретар РНБО Олексій Данілов повідомив, що на наступному засіданні Ради національної безпеки і оборони з доповідями щодо коректив у сценарії по тимчасово окупованим територіям будуть виступати міністр оборони та представники військової оборони.

Українські Національні Новини

Політика